Uitleg over Scene

Wat is scene, wat is het verschil met emo, wat zijn Scene Queens/Kings en hoe wordt je scene?

  Scene is een fashion statement waar felle kleuren, choppy-layered-gekleurd-poofy hair, hair extenstions, band tees, skinny jeans, korte rokjes, eventueel piercings en zebra of luipaard beprinte kleding, tutu's en heel veel accessoires worden gecombineerd.
Scene boys en girls worden vaak scene kids genoemd.
De muziek van scene kids verschilt per persoon en gaat compleet naar eigen smaak.
Pop, R&B, Hip-Hop, Rock, Metal, Punk, Crunkcore en Screamo zijn een paar genres.
Brokencyde, Bullet for my valentine, Nevershoutnever, Fall out boy, Bring me the horizon en Metrostation staan bekend als Scene bands.
Lady Gaga is ook erg populair onder scene kids omdat ze een hele bijzondere stijl heeft.
Scene wordt soms ook als een levensstijl gezien omdat sommige scene kids sXe "straight Edge" zijn.
Straight edge betekent dat hij of zij geen alcohol drinkt, geen drugs gebruikt en niet rookt.
Eigenlijk hoort hier ook nog bij dat ze geen sex hebben, maar dit is veranderd tot alleen sex met de partner.
Vegetarisme en veganisme is onder sXe ook erg populair, hierdoor zijn deze mensen vaak erg mager.

  Scene wordt erg vaak verward met emo omdat scene een klein beetje de emo look heeft maar aan de andere kant totaal niet als je weet dat emo kids vaak alleen maar zwart dragen.
Scene kids zijn gek op felle kleuren terwijl ze wel zwarte make-up kunnen dragen, ze houden van teased haar, ze hebben plezier in alles wat ze doen, zijn graag onder de mensen & trekken zich van niets en niemand wat aan.
Daarentegen emo kids houden van zwarte kleding en make-up, hebben of super stijl of super teased haar en zijn erg gericht op emo muziek.

  Scene Queens en Kings zijn scene kids die ontzettend populair zijn door het grote aantal vrienden op facebook, myspace, buzznet en livejournal.
Ook zijn er een aantal populair omdat ze een eigen kleding of juwelen lijn hebben, bijvoorbeeld Audrey Kitching, Jac Vanek en Kiki Kannibal al is die van Kiki niet echt geweldig omdat de kwaliteit van haar juwelen erg slecht is.
Verder hebben zij erg veel foto's die door een professionele fotograaf zijn gemaakt en zijn ze vaak bevriend met andere Scene Queens of Kings.

  Scene worden is iets wat eigenlijk niet kan, je bent scene of je bent het niet.
De enige tip die ik je wel kan geven; zoek uit wat jij leuk vind en waar jij je goed bij voelt en experimenteer hier wat mee.
Ja mensen zullen je nakijken en ja ze zullen je misschien zelfs uitschelden, maar jij bent wie je bent.
Een scene kid zal zich hier echt niets van aantrekken, haters maken scene kids juist populair en daarom zullen scene kids hier alleen maar van genieten.
Als je scene geweldig vind en je besluit je style ernaar te veranderen, doe dit dan zeer zeker niet in één dag.
Doe niemand na en overdrijf niet, poser gedrag word niet gerespecteerd.
Mocht een scene kid jou wat vragen en je weet geen antwoord, geef dan gewoon eerlijk toe dat het nog nieuw is voor je en ze zullen je helpen.
Ook als ze een gesprek met je aangaan over een bepaalde band en je kent ze niet, wees geïnteresseerd en vraag of ze hun favoriete nummer willen laten horen.
Vind je het niets, geef dit dan eerlijk maar netjes toe want van liegen word je niet populair en ieder heeft nog altijd zijn eigen smaak!
Onthoudt nog een belangrijk ding: Een scene kid zal nooit toegeven scene te zijn, dus loop er niet mee te koop.